Saturday, July 11, 2009

Istilah Bercinta

Istilah Bercinta

Kau kata kau cinta
Kau kata kau sayang
Kini entah dimana
Tiada lagi kemesraan

*Kau kata setia
Hanya aku saja
Tapi hilang kemana
Tiada lagi keriangan

Ku tabahkan hati
Ku genggam azimat
Untuk ku balut luka
Semakin mendalam

Biar ku hadapi
Walaupun tergugat
Akan ku benamkan
Biar jadi debu

(ulang *)

**Kini ku mengerti
Istilah sebenar
Di dalam bercinta

Tiada kepastian
Tiada penentuan
Akan kebahagiaan

Semua pencinta
Haruslah berkorban
Tiada batasan

(ulang ** )

Artis : Ramli Sarip
Album : Istilah
Tahun : 1988




**mknote : sapa2 yang baru furst menonggeng tu cuba amati lirik lagu ni

~ko akan dapat yang lebih baik beb~

15 comments:

kisah Semut said...

wah

Takilala said...

gua suka lagu ni. tp vesi duet ngan kathy tu gua tak suka. huhuhu.

sis_nita said...

errr..
ko frust ke dik..?

akak suka gak lagu nehhh..
hmmm..

eddie dewanaga said...

gua suka brader Ramli duet dengan Ella lagu Kembara Kita...

tapi lagu ni punya roh dan jiwa tersendiri.

Portdy said...

peh... cateye, ini lagu peveret gua..... lirik kasi semangat, wa suka wa suka

satu lagi lagu g best < jikalau berkasih.

Saudagar Mimpi ... said...

Aku pun suka lagu ini.
Masih aku ingat persembahan Ramli Sarip ketika menyanyikan lagu “Istilah Bercinta” ni di konsert Zaman di IB dan ia kemudian dinyanyi bersama-sama penonton. Memang best!

berteromber said...

lagu frust ni...haa..macam ada apa2 jek...haha

rilek..life goes on..1 pergi 10 mari..hehe..btw lagu ni memang sedap..

deaf_angel said...

yang dulu usah dirindu..huhu

speedrider said...

bila frust2 ni.. cuba layan:

mahligaimu dari airmata - lestari
taman astakona - slash
taman rasyidah utama - wings
atau nak lagi feel..

layanlah lagu2 Eddie Hamid.. hahhaha

Joe said...

Legend dia ni.

SkiD said...

Wah lagu ni mengingatkan aku pada Konsert Di Panggung Universery Kat tasek Perdana dedulu...Ramli Sarip nanyi lagu ni...diiringi band Bumiputera Rockers. Masa tu BPR lum buat album lagi...

rimanilzah said...

lirik lagu ini amat kuat. kata2nya mudah tp lunak didengar

matakucing said...

semut,
woooooo

takilala,
aku tak pernah dgr versi duet tu..nnt aku cari.

kak nita,
tak la..aku just suka lagu tu.

eddie,
roh lagu ni menyentap.

portdy,SM
hoho lagu anthem korang dedulu ker hehehe.

berteromber,
ishhh tak le..bercinta pon tak..takde istilah frust2 ni huhuhu.

deaf,
kdg2 "terindu" jugak huhuhu.

speed,
rindu-rinduan jadi kenang kenangan boleh? wha hwa

joe,skid
lagenda rock n roll. ermm dari panggung aniversary tu kvlt tu.

rimanilzah,
yup..lirik yg terus menusup.

Joe said...

bro,

kedai mee udang yg kat hujung pantai tu ke? kalau yang tu keling dah roboh dah. tarik dengan lori lagi.

bro, ni link baru aku. blog lama tu ada problem. ko budak jangkang ke?

thanks masuk blog aku.

http://sentapreformasi.blogspot.com

matakucing said...

ooo yer ker wak joe..ermmm aku ingat nak turun sana sabtu ni..dah roboh..ker dia bukak kedai yang dekat ngan selekoh pulau carey tu, kedai baru mee udang ijan ker namanya aku lupa la.