Monday, December 15, 2008

Koleksi : Butterfingers - Buttersingles

Tuari masa ngah kumpul2 habuk jumpa balik kaset2 lama aku (Berpaling dah citer kat sini ), Pastu jumpa pulak kaset singles ni. Kaset singles?? Yer kawan2 kaset singles. Aku tak sure dulu singles pon dorang released dalam bentuk kaset gak. Sapa tau kasi cite eh, singles in cassette format.





Kaset singles "Buttersingles" ni aku terbeli masa pra-released album penuh ke-2 Butterfingers-Butterworth Pushful. Tu jam ada promo kat radio Hitz fm ( tak silap DJ masa tu Serena C) & kat Time Highway Radio (rancangan "Alternative Rockshow"- DJ tu aku dah lupa sapa nama).



Sebenarnya aku pon tak jangka ada kaset singles ni sebab nak dijadikan cerita aku suruh member aku belikan album penuh Butterworth Pushful, tapi tu jam album penuh tu tak kuar lagi & member aku tersalah beli dia beli kaset Buttersingles ni pulak.



Semuanya ada 3 tracks :

Side A & B
  1. Fire is a curse
  2. e
  3. Vio-pipe (instrumental)
Sampai sekarang pon aku tak ada album penuh Butterworth Pushful ni hahaha kaset/cd pon aku tak ada. Ni baru terhegeh2 nak collect balik album nie. Dah tak de kat jual kat kedai dah album ni. Sapa2 yang budiman nak tolak cd/kaset korang bagitau aku yer.

**ni tengah nak cari lagi satu kaset singles Metallica "Nothing Else Matter". Ermmm mana la aku letak nieee..arrrghhhhh!!

11 comments:

khys said...

baru aku tau kewujudan kaset ni. mungkin limited edition je kot utk promo.

Abdul Rahman said...

aku kaset butterworthpushful pon dah tarak. hilang time bg member pinjam. Tapi single ni mmg rare gak ni. aku pon taktau butter ade klua kaset single ni. Hmm, kaler kaset single ni seingat aku sama dgn kaler yg full album buterworth. Haha, lama x dgr viopipe.

Mohd Rizza said...

bro,name DJ THR tu Kamil Othman.. masa tu aku mmg x miss dgr alternative rock show... siap rakam pakai kaset kosong lg tu masa dier interview butter..tp nk wt cmne,lani THR da jadi Radio India.. huhuhu..

eddie dewanaga said...

alternative rock show tu best beb...
suara kamil othman kan ada recorded dlm pilgrims punya album, sama ada 'wise fisherman' atau 'achtung - this is not metal band' tu gua lupa la...

**lagu Vio-pipe Butter tu best giler, first time gua dengar pusing 4-5 kali...

matakucing said...

khys,
ermm mungkin gak bery the limited gitu.

Abdulrahman,
aku ingat butter pon tak tau ada kaset singles ni.

Mohd Rizza,
Ya en Kamil Othman..sore dj yang macho ala2 eddie vedder. Aku pon ada rakam rancangan tu tp tak pasti ada lagi ke tak tape tu.

Eddie,
Vio-Pipe dah jadi masterpiece.. kalau tak silap album "wise fisherman".

deaf_angel said...

cash converter kat mana ek?

matakucing said...

yg aku tau kat petaling jaya, jalan nak gi damasara, pastu kat bandar sunway pon ada,PJ ngan Bandar sunway dekat ngan Amcorp mall kat Klang pon ada, KL ada tp tak tau kat mana.

hf said...

single ?
memang RARE !!!!!

nanti aku check ada lagi tak album Butterfinger tu...

soulrake said...

haha.. thumbs up bro

dah lama aku tak tgk buttersingle ni

ade lirik sebenar Fire is A Curse

Shah said...

Nak jual ke bro? Sape yg ada versi CD buttersingles ni email aku eh ngaisonz@hotmail.com

Fakhruddin said...

kalau nak jual, email ke fakhruddin.mohd88@gmail.com