Thursday, August 7, 2008

Kenangan Mengusik Jiwa : Aku 8 tahun


gambar aku paling vintage hahaha cute gak aku eh

Semalam aku balik keje awal. Dah tu siap mandi, solat maghrib aku pon lepak la kat dalam bilik sambil dengar radio Klasik Nasional - ni stesen radio yang hanya putarkan lagu 2 melayu klasik aje tau.

Tengah sedap2 layan lagu klasik 50-an aku pon gi la almari tempat aku simpan buku2 lama. Selongkar2 jumpa pulak gambor aku masa kecik2 dulu. Hahaha terselit kat dalam buku rupanya. Jumpa jugak gambor ni seronok betul aku semalam, tersenyum sendirian cam kerang busuk haw haw haw.

Mana taknya cuma gambor nilah yang aku ada masa kecik dulu sebab aku memang tak banyak gambor masa kecik dulu. Ni kira gambar aku paling vintage ni ekekeke. Sambil2 mengingat kembali kisah sejarah gambar ni diambil kena pulak lagu R.Azmi-Terkenang Semasa Dulu jadi background muzik...perghh best betul.

Gambor ni diambil masa aku umur 8 tahun dekat umah abang ipar aku. Dorang baru kahwin masa tu. 3 hari lepas selesai majlis perkahwinan kakak aku dengan abang ipar aku. Hehe memang bangga la dapat naik moto besar hehehe jakun aku dulu siot.

Tapi sebenarnya time ni aku dipaksa possing maut oleh sape ntah..adik abang ipar aku kot ( tgk la muka tanpa rela tu ). Hehe dah macam citer Azura la pulak ekekeke. Aku pakai baju Transformers-Optimus Prime & seluar jeans yang banyak poket. Siap ada zip lagi kat tepi hahaha. Aku still ingat lagi gambar Optimus Prime tu..memang lawa. Klu ada lagi mesti koleksi aku paling vintage. Tolak kat e-bay boleh kot.

Tapi minah rempit kat belakang aku tu aku tak ingat sape pulak. Mungkin sedara2 belah abang ipar aku kot..sape ek.Ermm mesti sekarang dah besor, cantik molek dah budak pompuan tuh.. hehehe ntah2 dah kahwin & jadi mak budak kot huhuhu.

Ishh kenangan betul la. Ok nanti senang jumpa lagi.

2 comments:

BENTARA said...

masa umur macam ni ko dah metal belum? hehehe

matakucing said...

blum tahap metal lg..br layan 80's rock aje hahaha