Wednesday, August 13, 2008

Sifu beraksi lagi..

(pix:www.istanabudaya.gov.my)
Sebelum ni ada aku terbaca kat sokkabar yang mana Sifu M.Nasir nak buat konsert solo kat Istana Budaya (IB) tapi cam tak confirm jer. Boring2 aku selak2 la website IB ermm memang benarlah M.Nasir nak buat konsert solo pada Oktober akan datang ni.
3 malam berturut2 start dari 24 Okt-26 Okt. Nama konsert tu "Konsert Alam Muzik M.Nasir". Oho best2 ni aku rasa nak tengok la konsert solo sifu ni. Memang sebelum ni aku tak pernah pon tengok konsert dia secara live. Memang lama benar sifu tak buat konsert solo eh selepas Konsert Akar tahun 90-an dulu, pastu yang last Konsert Andalusia tahun 2000 kot.
So bolehlah kumpul duit belanja skit2 hehe lepas raya lak tu. harap2 tak cancel sebab takut gak kene macam Man Keedal, last minit konsert solo dia kat IB cancel. Ermm haru beb.

8 comments:

deaf_angel said...

wei, aku nak gi lah..
mungkin bleh gi sama date kalo ada rezeki.
ada apa2 info bilang aku eh..
dia punye last album tu ada lagu best ada lagu tak best..ntah mana cd dia aku dah taruk

deaf_angel said...

anyway , si m nasir ni, dia actually ada limited edition triple live cd recorded kat dia punye singapore konsert gembala. kira best of ler.

aku beli masa launch, so ada signature dia ler

deaf_angel said...

oppss bukan live cd, live vcd triple disc haha

matakucing said...

deaf,
Insyallah aku nak gi..rugi tak gi aritu dah melepas sweet charity..apa2 aku bilang. Oh Konsert Gembala tak pernah nengok..VCD ada jual lagi? bak sekeping huhuhu.

deaf_angel said...

yep..
kalo ko minat, ada peluang pegi, pegi.. makin susah nak nengok show artis2 melayu yang main full show 2 jam lagi dah.. skarang smua main sikit2 je untuk tv atau jom heboh style.

gembala tu original pressing je 2000 ke 3000 pc je. Triple vcd. M Nasir sign. Launched kat Spore in 1999 gitu kot..

matakucing said...

oo yer ker 3000 pcs jer..dah jadi rare tuh huhu

Saudagar Mimpi ... said...

Salam perkenalan tuan rumah. Saudagar ada terbaca kat Facebook M.Nasir, ada yg sudah call IB dan diberitahu tiket hanya akan dijual bulan September nanti. Masih sempat memngumpul duit belanja.... ;)

matakucing said...

salam kembali saudagar mimpi..terima kasih sudi melawat blog yg carca merba ni huhu..saya pon sudah melawat blog saudara..ermm loyal fan sifu ni.. anyway keep in touch