Monday, August 18, 2008

Shopping Hujung Minggu

Semalam pepagi lagi aku dah keluar, tak sempat nak nengok kartun. Hehehe rugi pulak tak layan kartun pepagi Ahad ni. Rasa macam tak lengkap pulak hidup ni. Takpe next week ada lagi, semalam aku turun bandaraya KL abiskan masa berjalan2 mencari sedikit barang keperluan & sambil2 mencuci mata huhuhu.

Memula aku gi flea market jap. On the way ke KL naik train singgah jap kat flea market Amcorp Mall. Pusing2 jap tengok2 taktau pulak apa nak beli..takde yang menarik perhatian aku pulak semalam. Gi kedai cd apek tu jumpa pulak album nie :

Album solo Julian Mokhtar. Julian Mokhtar?? sape dekni..ala mamat ni gitaris the legendary blues band la..Bules Gang. Ermm tak sangka jumpa pulak album dia ni..grab aje la buat koleksi sebab aku pernah dengar lagu joget kat dalam album ni dulu...mengancam lagu joget tu.

Lepas tu aku gi pulak kedai cd uncle sorang lagi. Ingat nak grab cd ELP (Emerson, Lake & Palmer) tapi tak de pulak dia tak bawak. Alamak time aku nak beli pulak takde ciss. Belek punya belek jumpa pulak cd single ni :

Ni ialah cd single Santana-Smooth yang famous giler dulu tu yang dipetik dari album Supernatural. Hehe layan giler ar lagu ni..pada aku the most greatest song ever ler. Memang meletup lagu ni haha.

Lagi satu cd single RHCP-Otherside single ke-3 (kot) dari album Californication. Tahun 2000 kalau tak silap album Californication tu released. Best gak album tu.

Lepas tu aku teruskan perjalanan ker bandaraya KL. Sebenarnya tujuan aku nak gi Planet Hollywood nak grab tiket showcase Butterfingers 24 Ogos ni. Sebab aku malsa nak bersesak2 besok hehe takterkejar2 kalau terlambat.

Selesai tiket showcase aku terus menuju ker Campbel Complex. Pusing2 situ tengok bundle jap pastu gi kedai cd Auntie. Haha macam biasa aku masuk jer auntie tu dengan ramahnya mempromosikan aku cd2 terbaru hahaha. Memang best auntie nie kira sume muzik dia tau..aku pon kalah kalau bukak citer pasal Metal ngan dia.Haha salute sama lu auntie.
Kat sini aku grab album Butterfingers_Kembali. Hehe tiket dah beli sekarang beli album pulak. Kena layan dulu lagu2 album ni baru syok mau turun tengok showcase besok tak la aku melopong bila dorang main lagu baru haha.
Selain tu aku terjumpa pulak cd ni..heheh the legendary R.Azmi.

Yearghh R.Azmi gembira betul aku jumpa cd ni. Walaupon ianya hanya kompilasi tapi aku tetap gembira sebab LP2 nya susah nak dapat. Kalau dapat pun LP tu aku cuma tengok cover jer hahaha. Best giler ah lagu2 R.Azmi ni hahaha. Pure betul lirik dia, tengah layan ni.
Ok lah nanti senang aku review suma cd2 yang aku borong semalam ok. Jumpa_lagi.

5 comments:

BENTARA said...

weekend yang berjaya la eh... banyak benda sapu.

matakucing said...

hehe boleh la..perbelanjaan yang menepati budget..

deaf_angel said...

lermekkk...susah betul ler aku nak gi amcorp hari minggu ni..aku off hari minggu sebulan sekali je haha.

maybe 1st week pose aku gi...aku off.

matakucing said...

sabtu pon ada deaf tapi tak semeriah ahad..mesti turun weii haha..klu ko turun jgn lupa halo eh

deaf_angel said...

ya..
aku hari minggu pertama pose aku tak keja.. aku kalo gi sana aku inpom ko