Friday, May 15, 2009

Hey You

2,3 hari ni mood aku mellow skit. Ntah kenapa ntah hehehe & 2,3 hari ni jugak aku layan Pink Floyd especially lagu Hey You ni. Lagu ni dipetik dari album The Wall 1979 antara lagu rock klasik all the time. Album ni juga telah di filemkan dengan menggunakan tajuk yang sama juga, The Wall. So layan la yer. Pada sapa2 yang baru nak kenal Pink Flyod boleh layan lagu pengenalan ni dulu ok. Untuk lebih detail klik sini

Hey You
Hey you, out there in the cold
Getting lonely, getting old
Can you feel me?
Hey you, standing in the aisles
With itchy feet and fading smiles
Can you feel me?
Hey you, dont help them to bury the light
Dont give in without a fight.

Hey you, out there on your own
Sitting naked by the phone
Would you touch me?
Hey you, with you ear against the wall
Waiting for someone to call out
Would you touch me?
Hey you, would you help me to carry the stone?
Open your heart, Im coming home.

But it was only fantasy.
The wall was too high,
As you can see.
No matter how he tried,
He could not break free.
And the worm ate into his brain.

Hey you, standing in the road
Always doing what youre told,
Can you help me?
Hey you, out there beyond the wall,
Breaking bottles in the hall,
Can you help me?
Hey you, dont tell me theres no hope at all
Together we stand, divided we fall.

[click of tv being turned on]
Well, only got an hour of daylight left. better get started
Isnt it unsafe to travel at night?
Itll be a lot less safe to stay here. youre fathers gunna pick up our trail before long
Can loca ride?
Yeah, I can ride... magaret, time to go! maigret, thank you for everything
Goodbye chenga
Goodbye miss ...
Ill be back



ni versi original footage



yang versi live "
Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980-81 tour"
aku suka masa minit start 4:02, rupanya dorang perfomed belakang dinding

10 comments:

Portdy said...

Bro,

wa suka version kat Roger waters yang konsert berlin tu ...dia perform belakang dinding gak...

satu lagi lagu comfortably numb - memang layan kalau mellow ni...

berteromber said...

versi FTG kat album Made In Malaysia pun best...layan...

matakucing said...

portdy,
aah yang berlin punya pon gempak..tp yang video ni lagi thrill sebab tunjuk dorang performed time part roger water..plak tu kamera naik terus nampak crowd..best. comfortably numb part Pulse aku suka..menusuk kalbu.

berteromber,
yup ftg nya versi gempak gak..arrangement dia pon best.

deaf_angel said...

haha. ni kuno ni.
aku ingat pes time dengar lagu ni ngan kaset2 campur. Ada sign of the southern cross kat dalam.

Aku takut2 siak dengar part naked by the phone tu. siap would you touch me lak.
cam lucah lak haha


Hey You Scorpions aku prefer

Takilala said...

layan..

eddie dewanaga said...

FTG punya Made in Malaysia memang best... terima kasih berteromber kerana reminding me...

gua ada dvd pink floyd, the wall, mana ntah gua campak... balik kena carik ni...

matakucing said...

deaf,
kelucahan perlu dalam seni.

takilala,
enjoy

eddie,
ftg nya lagi garing?? heheh weh selongkar balik dvd tu weh..aku pon nak selongkar balik dvd tu..mn ntah aku letak..biasa la letak sepah2

Saudagar Mimpi ... said...

Dream Theater pun ada cover lagu ni. Apa pun The Wall dah 30 tahun dan masih jadi antara album terbaik dalam senarai aku.

zan said...

Ui semua dah tetiba reset jadi mood Pink Floyd? Bagus..hehe

Untuk Pulse, kalau korang dapat versi cd, lagu ni ada dimainkan. Guy Prat amik part Waters. Suara rabak, tak sampai..haha

Tak silap aku dalam The Wall, cuma lagu ni ngan lagu Comfortably Numb je yang ada contribute Gilmore. Lagu lain semua Waters tapau sorang..hmm

matakucing said...

SM
DT portnoy cover part roger water kan.

Zan,
ntah la tetiba jer enak melayan PF