Friday, March 20, 2009

Pelik ker?..

Minggu ni aku dah start jogging. Hehe dah lama tak jogging pancit siot. Kejap jer dah mengah. Tu tolak dah kurang isap rokok. Aku start jogging lepas Maghrib kat Taman Rakyat, Andalas Klang. Lama tak jogging situ. Tempat dah banyak berubah dah makin banyak kemudahan.

Dulu aku rajin jogging kat Taman Tasik S.alam yang sekitar masjid Alam Shah tu. Dulu jogging petang balik kerja (dulu kerja kat S.alam) je terus singgah sana. Best kat sana peaceful jer. Sambil jogging sambil cuci mata keh keh keh.

Ok masa aku jogging tu apsal orang heran tgk aku jogging time malam? siap ada yang perli "giler ker mamat tu jogging tengah malam" "kalau aku malu la jogging memalam cam dah tak de waktu lain" ek eleh pelik sangat ker jogging memalam. Aku sound balik ngan nada sinis "abis tu yang orang yang main bola sepak, terkejar2 bola malam2 kadang2 dalam hujan tu tak lak korang pelik"

"apa nak malu bukan buat maksiat pon..abis yang couple2 dating kat tasik tu..sorok2 selit2 kat tempat sunyi tu tak tau pulak malu..aparaaa". Aku berlalu dengan bersahaja, terkebil2 orang tu. Cittt apa nak pelik! aku punya suka la nak jogging bila dah memang malam jer aku ada masa.

9 comments:

Fa-T said...

ahaha.. gue pun jogging malam... huahuahua...

eddie dewanaga said...

best beb joging mlm... sejuk sikit, lu dah lama ke stop berasap beb??
tahniah... sebab dah mula hidup secara sihat!

gayour said...

patutnye lu sound cam ni " habih yang korang main bola sampai masuk/habih waktu maghrib, apa hal?"

hf said...

.... joggin eh ?????
lama sua tak jogging..

perut pun dah kene title
"small is sexy" pe !!!!!!

haha..

tapi jogging malam ade sikit bagus..

tapi wa prefer jogging pagi jugak..

muor76 said...

hahahah memang patut ler sound camtu... tu ler dia org yang pikir dari satu side jerk.. neh tu dorang wat per time tu? berehat lepas penat main bola ker sementare menunggu abes waktu magrib? kekekekek

matakucing said...

Fa-T,
samalah kita

gayour,
haha sebab yang sound aku tu kaki bangku..kalau kaki bola mau sound cam ayat lu tu.

ozzy,
hahaha samalah perut makin memboyat kene ambil tindakan drastik.Gua ingat nak buang tebiat skit la..nak jogging part tasik dpn AM. Lepas jogging terus lepak AM. Amcam mau join ka??

Muor,
padan muko dorang.. setakat duduk sambil lap2 moto buek apo.

matakucing said...

eddie,
gua hampir berjaya untuk tidak merokok langsung. blum clean lagi hahaha

eiza in the house.. said...

eeee...byk ke nyamuk..x suka ..x suka la..

matakucing said...

nyamuk tak de..jom jogging..jgn sedut lemak