Tuesday, March 10, 2009

Iron Maiden at Ntv7

Semalam balik keje sempat jugak tengok berita pukul 8.00 pm. 7 edition di Ntv7 berita bahasa Inggeris for the first time ada citer pasal Iron Maiden kat free tv channel kat Malaysia. Tu pon dah dekat2 nak habis siaran.



Cerita pasal kecoh konsert kat Bogota, Columbia. Nak tengok berita tu klik sini .Start cerita kat part 3 (minit 4:05)

6 comments:

deaf_angel said...

Maiden dapat iklan percuma. Sampai news Malaysia keluar. Kat eropah aku baca pun keluar news.

Tapi masalahnye, nanti kalo kata Maiden dah konpem nak datang Msia, nanti takut ada orang protest, kasi contoh pasal ni..ada rusuhan ler apa ler.

What happen ialah, Columbia gig tu kat stadium bola 40,000 gitu..
ada seratus gitu tak dapat masuk so marah2..tu je...
dan..ada penonton lompat masuk area VIP aje...
ni dua kes aje..
tapi apa pun..
setiap peminat Maiden mesti terharu tengok sambutan untuk Maiden di negara kacau bilau ni huhuhu

matakucing said...

yup betul tu deaf..visual paparkan sekerat jer..pastu info pon ringkas sgt.. tu yang buat spoil tu kalau nak bawk masuk Maiden Malaysia..visual2 cam tu dijadikan hujah untuk banned band cam dorang masuk sini.

eddie dewanaga said...

confirm ada aje yg bising bila Maiden bikin show kat sini...

org2 kita ramai yg blom open beb...
gua penah kena bising dgn arwah atok gua bila tgk kaset2 Run To The Hills dan Dio punya Holy Diver...

"memekak dgr lagu setan..."

Aaarrggghhhh...!!!

Geng Metal said...

ala ingatkan dia orang wat konsert kat sini neh! emmmm ... hehehe buat kat bogota apa barangggggg ...

matakucing said...

hahaha...soh deaf buat petisyen soh maiden turun kl :)

matakucing said...

eddie,

ala jgnkan maiden..tuari konsert for gaza kat Rumms, kl pon siap masuk paper kata konsert ajaran black metal pulak. podahhh citttt