Monday, March 9, 2009

Duit..duit dimana kau duit

Situasi 1 :
Minggu lepas gi piknik ngan family kat Bagan Lalang, Sepang. Balik hujan lebat tapi keadaan cermin kereta kelabu, berkabus. Argghhh compressor aircond kereta sang Kancil aku rosak pulak dah. Adoi

Situasi 2 :
Dalam tengah driver kereta yang berkelabu & berkabur tu rasa roda mengilau2. Asal langgar lopak air sikit jer mula la tak stabil kereta. Check2 tayar belah kiri dah botak nampak benang & tayar belah kanan dah nampak dawai. Adoii.

Situasi 3 :
Bila nak membelok ke kanan jer ada bunyi "ktak..ktak..ktak". Aiseyy apahal lak ni. Check2 rupa2nya steering rod problem.Adoiii.

Situasi 4 :
Tengah basuh keta terpandang cermin depan. Road tax keta dah nak expired bulan ni. Adoiiii.

Duit road tax tu tak le masalah sebab memang dah saving tiap2 bulan. Cuma nak duit nak repair tu jer ler tak de pulak. Ishhh kene ikat perut la cam ni. "Makan loti looo".

7 comments:

Abang Ben said...

gua sedia membantu dengan membeli barangan rock lu yang nak ditolak hehehe...

deaf_angel said...

biasa ah beb ikat perut..

tapi cam mm cakap tu, nak tolak Samarkand lp ok jugak huhu

berteromber said...

sama la...ada apa2 yg nak ditolak...haha..

Geng Metal said...

hehehe tu maknanya lu kena jual item2 rare yg lu dah beli dulu tu ... esp kasut aliph! hehehe

matakucing said...

wohoooo... takutnya..hahaha terima kasih diatas keprihatinan kawan2 semua.. nnt aku ikhtiar dulu cam ner.. huhu.

eddie dewanaga said...

masa ni la semua merchandise yg lu simpan jadik berguna... kata long term investment, hahaha... t-shirt rock lu pun byk yg kita org berkenan!!!

hahaha... relax bro, pelan2 kayuh.

matakucing said...

eddie,
tak sampai ketahap nak let go merch tu sume..insyallah ada jln lain lagi