Thursday, September 11, 2008

Review CD : Nirvana-Lithium

Lihium merupakan single ke-3 dari album Nevermind. Released pada July 1992. Ianya merupakan lagu yang paling lama & paling susah untuk di rakam.

Ada 3 trek kesemuanya :
.
01) Lithium (LP version) -Dicipta pada seawal 1990 semasa Chad Channing ( drummer era Bleach) masih mengganggotai Nirvana. Tapi Kurt tak puas hati sebab dia tak dapat apa yang dia nak...ermm cerewet Kurt ni eh. So masa rekoding memang frustrated sebab banyak kali rekod sampai la jadi mcm yang kat dalam album.
.
02) Been A Son (live) - B-side gak selalu gak bawak masa live. Catchy lagu nie sedap di bawak berjamming.
.
03) Curmudgeon-Lagu yang tak pernah ditebitkan dimana2 album Nirvana pon. Hanya kat single ni jer ade & yang terbaru kat boxset "With the light out". Kira spesis rare la lagu nie. Tak seperti lagu2 biasa Nirvana. Lain sikit. Kat inlay cd ni ada disertakan semua lirik lagu album Nevermind.

2 comments:

deaf_angel said...

satu lagi lagu aku dengar tahun2 1994/1995 gitu haha.
Aku betul2 tertinggal bas untuk Nirvana Nevermind ni padahal dulu dorang MTV flavour of the month gitu

matakucing said...

memang giler time nevermind..phenomenal