Monday, September 1, 2008

Genap Setahun

Ramadhan datang lagi. Bulan penuh rahmat & keampunan memang best kalau tiba bulan pose ni..Hehe kalu dulu masa kecik bulan pose paling tak best hahah sebab tak dapat beli ais kepal huhuhu tapi sekarang tak lagi.

Ok Ramadhan 1429 datang lagi so genaplah setahun aku berhenti merokok. Ye la cam tak caya jer aku boleh berenti merokok. Ermm tak de apa2 obat aku telan cuma keyakinan & semangat yang kuat jer boleh aku berenti isap rokok.

Walaupon ada gak dalam lebih kurang 10 batang rokok aku isap sepanjang tempoh pemulihan aku (pemulihan??..haha cam serious jer ayat aku ni) untuk berenti merokok start dari Ramadhan 1428 lepas. Hehe sikit2 ada kantoi gak tapi ok kan dari sehari 14 batang ke 10 batang setahun.

Anyway selamat menyambut & menjalani ibadat pose, harap2 memberi lebih manfaat kan. Ok nanti sambung lagi.

5 comments:

BENTARA said...

tahniah!

Gua pun perokok jugak dulu. Sekarang dah berenti. Paling kronik, sehari sekotak.

Berapa tahun berenti? Lama la jugak... sampai dah tak ingat.

eddie dewanaga said...

tahniah bro..
semoga akan menempuh ari2 mendatang dgn sihatnya..
:)

Abdul Rahman said...

Bukan senang ye nk berhenti. Salut sama lu bro. Salam Ramadhan tuk semua :)

matakucing said...

Oho bentara, dewanaga & abdul rahman,

memang perit gak dulu nak brenti, anyway berjaya gak..yg penting semangat kental

deaf_angel said...

slamat menyambut bulan pose \m/