Tuesday, September 15, 2009

Malam 7 likur



Anak buah gua dah siap pasang kat halaman umah,
gua pulak tak cacak lagi pelita kat laman umah gua.
to anak2 buah gua :
"Nantilah lu orang Paksu cacak baik punya pelita2 tu,
jangan jeles ok hahaha"

10 comments:

eddie dewanaga said...

gua dah start pacak sabtu lepas kat rumah mem gua... minyak tanah mahal siot...

2hconsult said...

ok poksu moksu itut pasang sekali ley

berteromber said...

duk taman perumahan tak rasa la macam nak pasang..taruk lampu lap lip tu dah la..

minyak tanah dah la mahal..nak cari jual kat mana pun susah..

muor76 said...

tempat aku bese kalo mlm 7 liko pasang pelite kat padang.. aku dedulu selalu ler pasang gak kat umah org tua aku... bile dah besor kurang sket... tp tahun nih dah pasang.. leh ler main bunge ape ngan anak² aku dan anak² buah aku... yeaaaa... besok mlm balik muo..

Takilala said...

aku tak pasang lg, sama cam berteromber pasang lip lap je sbb tmn perumahan. biasa kat kg mlm raya je pasang, lain skit.

Abdul Rahman said...

rumah aku bertemankan cahaya bintang n bulan je. hehe

gayour said...

dulu, pada zaman purba dulu, gua belajar di bawah sinaran cahaya lampu pelita. ia bukan hiasan tapi keperluan yang sangat penting. ia dijaga dan digunakan hari-hari. bejelaga lobang idung!

tapi sekarang ia menjadi hiasan setahun sekali.

SkiD said...

Tiada pelita kat rumah aku. Pasang lampu jalan je..TNB dah bagi kan...

matakucing said...

eddie,
wah advance lu eh.

semut,
jom ar..mlm kang dtg.

berteromber,
gua pakai myk diesel jer..tp lambat nak idup hehe

muor,
aku tiap2 tahun mesti mau pasang..kalu tak, tak meriah.

takilala,
lampu lip lap carik yang bentuk pelita pon ok..tp tak tru arr

hakimi,
haha pakai lapu lip lap la cam takilala,

brader gayour,
gua sempat merasa pakai lampu pelita dulu..tp benda ni dah jd sentimental value ar..

skid,
hehe terang sgt2 tu hehe

malincute said...

eh muor76.. same la dgn kampung kte nih... jom serang wetex blk nnt *mcm ler best sgt kat situ ;P*