Tuesday, September 29, 2009

hijau pon salah ker

Tuari ada orang datang beraya umah gua. Sedara belah mak gua ker bapak gua, tak perasan pulak, tapi ikut naluri gua belah mak gua. Dorang datang dengan seperti segerombolan lawatan sambil belajar. Macamlah rumah gua ni muzium nak datang ramai2 macam satu rombongan budak sekolah bagai. "Takpe hari raya" bisik gua dengan nada kesopanan. Gua senyum aje lagi pon ada sepupu2 gua yang cun hehe. Tak sangka gua ada sepupu gua yang cun tapi tak lawan "kawan" gua yang comel & sewel sorang tu.

Lepas salam2 tu gua suruh dorang duduk. Perabiskanlah kueh2 yang ada atas meja tu. Selepas air gua hulurkan dengan kadar kontrol macho yang minimum, kemudian gua berlalu kebelakang sebentar nak siapkan meja hidangan. Almaklumlah kakak2 gua dah berambus pergi raya dulu, langsung tak tunggu gua sekali. Ceh.

Dalam banyak2 tu (kira2 seramai 12-15 orang) ada yang kontrol ayu, buat muka "kerek", mata mengilau2 tengok langsir mak gua yang tahun lepas punya, tengok2 sofa mak gua, tengok dvd konsert gua (aisey..gua risau takut dorang cilok). Ada 2 orang tu dengan tanpa segan silunya masuk ke dapur. Awek cun. "Bang toilet kat ne?". "Toilet belah belakang hujung tu, jalan straight jer" gua jawab ngan senyum kambing. Tunjuk arah yang diberikan amat jelas, gua tak tau kalau2 awek tu pekak. Tak semena2nya dia bukak pintu bilik gua.

"Opss ni bilik tido" buat2 nada terkejut. Gua jeling jer sebab bilik gua agak sesak dengan isi yang agak bertaburan macam setor bengkel wak Kordi. "Ishh dinding kaler ijau? tak class langsung" ."Pundek" secara sepontan gua terlafaz perkataan itu didalam hati. Sungguh kurang sopan la anak gadis zaman sekarang. Sungguh tidak menghormati tuan rumah. Gua jadi panas. Muka gua merah telinga gua berasap.

Lantas gua terus tutup pintu & lock terus pintu bilik gua. "Alamak, cam ner nak masuk kunci kat dalam". Gua cuak dan risau sebab takde kunci spare. Oh tiba2 gua tersenyum kerana gua teringat tingkap bilik gua ada bukak sikit tadi untuk tujuan pengudaraan dalam bilik gua. Setelah dorang kenyang mencekik dan selesai bermaafan, dorang blah tapi gua tetap bengang ngan awek yang kutuk kaler dinding bilik gua tadi.

Masa awek tu pakai kasut, gua nampak agak pelik baju merah kasut oren. heheh dengan nada bergurau (tapi pedas) gua sound balik. "Lor baju merah tapi kasut oren florosen hehehe apa class takde taste langsung". Dengan mengalahkan kelajuan cahaya muka awek tadi terus merah padam..terus berlalu tanpa menoleh kebelakang. Gua dengan senang hati melambai mesra pada awek tu..keh keh keh baru lu kenal penangan gua. Ceh datang nak beraya kutuk2 orang pulak. Blah la wei.

12 comments:

malincute said...

haha.. best entry nih.. lagi best ayat..." Tak sangka gua ada sepupu gua yang cun tapi tak lawan "kawan" gua yang comel & sewel sorang tu."

ecececehhh... kembang-kempis laa idung minah semut tu baca nnt nihh ;P

Takilala said...

fight fire with fire.. huhuhu... bagus bagus... gua sokong lu

berteromber said...

cover line nampak...takut jugak lu kat semut eh...huhuhu..

zan said...

Dah ada bau nasi minyak rupanya..
patutla jalan sijangkang selalu buat road block..hahaha

sis_nita said...

hahaha!

merah ngan oren mmg kombinasi kalerr yg sangat tak sesuai..

ngeh3x..

oooo.. semut comelllll.. :)

SkiD said...

Beraya macam rombongan tu memang trand. Tapi kutuk2 kaler rumah orang pun kadang2 trand jugak..kasut dgn baju tak matching pun kekadang jadi trand jugak..Tapi kalau buat nasi minyak tak jemput...tu bukan trand..huhuhu..

Al Gojo said...

Cayalah Bro......Bak bait lagu Lipas Kudung...."Baru Kau Tahu Penanganku..."

Hail to Mata Kucing.....

2hconsult said...

bongek tol mlm ni ko tdo luar ader hati pdg gurl cun hahahh atlast kene kutuks jejejejejejejjejeje bluweks semua blkuweks kt MK.HE8-semut garang ni-

matakucing said...

malin,
ko kenal budak tu? hehe

takilala,
gua pon sokong lu tq.

berteromber,
hehe bukan takut..elak gigitan

zan,
ada2 je la ko

kak nita,
tu la pasai..ceh tak pasal2 kena tembak ngan gua

skid,
hehe nasi myk..aku tak reti masak

algojo,
hail to you too

semut,
eee takutnya3

eddie dewanaga said...

salute pada lu bro...!

datang beraya bawak skali mulut longkang, kalau kita ni artis, takpe la jugak... hijau tu cukup mendamaikan mata beb.

kasut oren..??

budak 'Mancis'ter United kot... huhuhu!

Oops!

deaf_angel said...

pada aku, perkataan " takde class " , " apa class ", tu memang pathetic kalo tak tahu sebut dan pakai.

Contoh " apa kelas naik bas? "

wtf, aku tengok orang cakap tu, mana punye bukit sey? lepas tu boleh cakap " apa kelas naik bas?"

kalo betul ada class, kita tak cakap pasal class.

Si Jambi Darat said...

aku mmg suke ko sound awek tu camtu.pdn muka dia..hehehe!