Monday, February 9, 2009

Cam ne nak jawab??


Situasi 1:
masa tengah lepak2 kat beranda umah.

"Ermmm kan seronok kalau ada menantu perempuan, boleh jugak mak buat teman borak, tak ler boring sangat kat rumah ni".

Situasi 2: masa makan tengahari.
"Mak rasa makan masakan sendiri dah jemu la, kan ker molek dapat rasa air tangan anak menantu perempuan".

Situasi 3: masa tenguk tv.
"Teringin pulak nak makan cekodok pisang, tapi malas pulak mak nak masuk dapur, menantu perempuan tak de tak best!"

Sitiasi 4: masa minum petang
"Ko ni bila nak kahwin, mak ngan abah dah tua kang tak sempat pulak nak merasa ada menantu perempuan".

Errkkk cam ner nak jawab eh??

7 comments:

Abdul Rahman said...

segeralah kamu kerjakan benda yang belum dikerjakan sebelum kamu dikerjakan. hehehe

jgn x jmput aku sudah.

eddie dewanaga said...

hahaha...

perkuatkan usaha utk maju diri agar bisa lu menanggung anak org dan menjawab segala keinginan ayahbonda, insya-Allah, jln yg baik pasti diberkati yg Maha Agung...

utk kategori artis wanita cun Malaya, calon calonnya adalah....

muor76 said...

setiap yg terjadik itu mesti ade hikmah nyer... kadangkale ape yg kite nak sangat.. yg tu ler kite tak dpt... dan ape yg kite tak nak, kite dpt lak.. kadangkale kite tak tau ape yg telah Allah tetapkan untuk kite... tapi kite kene gak berusaha untuk merubah hidup kite... mungkin ade yg kite angankan.. dan yg kte angankan itu menjadik cite-cite.. dan satu hari nanti harap cite cite tu akan jadik kenyataan... nak carik bini bukan hanye untuk diri sendiri atau untuk setahun dua.. mencarik bini yg terbaik umpame mencari sehelai baju bundle metallica yang di design oleh pushead,mempunyai design yg menarik, mempunyai tag metallica, underlicense to brockum dan dikeluarkan sempena album black.. dibelakangnyer ade tajuk lagu sad but true... susah kan nak dpt cam tu? kekekekke... tapi aku dah dpt dah baju tu... kekekekek

gayour said...

patut sangat dah lu kawen jang oi!

selamat pengantin baru. heh!

hf said...

ni kene layan Blues Gang ni..

"Oh mama..saya mau kawin"...

hehehe...

dah ada matair..jangan lah tunggu lama2..

dah cukup sama..
Jalan - Terus !!!!

eiza in the house.. said...

hai lama dah tak masuk blog anda..:)

matakucing said...

semua:
:D