Thursday, April 2, 2009

Dua Gitaris Berapi & Unicorn pt 1



Ni antara cd & kaset terbaru yang aku beli. Dah lama aku tak beli cd & kaset hahaha bukan apa kene skip la sebab ada benda yang lebih priority. Dan sekarang kalau boleh aku elakkan gi kedai2 cd & kaset sebab aku akan sentiasa terbeli kalau singgah kedai cd & kaset. Serious beb.Ok antara cd terbaru ni; Man Keedal - Rockestra, Rosli Mohalim - RS & kaset Cromok-Image of Purity.



Yang ni aku jumpa kat kedai auntie kat kompleks Campbell, KL lepas balik tengok KSJ tuari. Layan Madi & Zan pusing2 Campbell kene pulak gi kedai kaset siaplah duit terbang.



Sleeve dia masa Cromok memula released album ni bersama VSP (Valentine Sound Production). Dalam banyak2 album Cromok aku paling suka artwork ni. Giler cun.



Time tu ada buat peraduan hadiah nya mini compo la paling grand hehehe. Kokak siot sekarang mini compo tapi dulu sapa ada mini compo kira boleh tunjuk eksen la eh.



Tapi kaset dia hampeh betul la..tak de tulis apa2 pulak..haih ingat eh ni bukan tape first print yer..kalau orginal first print kaset dia kaler putih.



Ni bahagian inlay dia. Ada lirik & sikit gambar. Ok lah eh walaupon tape dia just camtu transparent tapi artwork sleeve dia tu yang aku suka & sebab utama aku grab kaset ni.Oh yea krenmaut ada review album ni tapi versi demo. korang baca je la kat sana eh. Klik sini.

OK nanti sambung citer pasal cd 2 gitaris berapi tu eh.

4 comments:

deaf_angel said...

setuju. kena ada priority walaupun rasa cam nak beli tu ni. tapi aku rasa heaven & hell nak kena grab ori ler hehe.
hah, review beb man keedal ngan rosli mohalim.

gayour said...

band thrash metal melayu yang dianaktirikan oleh kebanyakan band/peminat underground tanahair suatu masa dulu. kononnye diorang brutal sangat la. tak bleh terima muzik metal melayu bawaan cromok.

image of purity adalah album metal feveret gua sepanjang zaman. sangat menarik. melodi yang menusuk kalbu!

heh!

berteromber said...

sama la...gua pun pantang kalau pergi kedai kaset/cd ni...bawak anak adalah penyelamat...baru nak belek2 anak dah merengek boring ajak keluar...selamat...haha..

eddie dewanaga said...

image of purity adalah asas teras besi bersalut roh nusantara...

bagi gua, ia adalah 'perfect stranger'... satu grup baru (ketika itu) dengan product sempurna!!