Friday, October 10, 2008

Koleksi : T-shirt Band Lagi

Rentetan kemas bilik & gobok2 semalaman..gua cari sekali t-shirt2 band yang gua ada..kumpul2 selai-selai gua jumpa..hehehe banyak gak eh t-shirt gua..yang gua tak ingat pon jumpa lagi..cam tak caya jer gua ada beli t-shirt tuh. muahaha.

Lipat punya lipat fuhhh penat siot sakit tulang belikat gua..diam2 ada => 75 helai t-shirt gua. Hehehe banyak gak eh boleh bikin aset. (=> lebih kurang). Tapi tak leh celen ngan koleksi gua yang ilang sekotak dulu masa pindah umah tym belajar.

T-shirt diatas : Winger-rock 80's, The Beatles-animated, The Cranberries-No Need To Argue, Iron Maiden-Seventh Sons of a Seventh Sons, Black Sabbath-Master of Reality & Yes-Tales From The Typography Island.

Yang ni pulak : Kakak Madonna-Tour 1991, Def Leppard-Tahun bape ntah kira vintage ni, Misfit-glow in the dark eh tp baju dah reput ar, GNR-Use Your Illusion Tour 1991, GNR-Use Your Illusion i&ii, Morbid Angle.

Last kopek : Tools-Era Latelarus, Rush-Tour 1994, Indiana Jones-Mubi yang top tu, U2-Tour POP, Van Halen-Balance & Tools lagi- pon era Latelarus.
Ermm rasanya ada lagi yang aku tak jumpa kat gobok2 tu hahaha. Nanti senang2 aku ambik gambar full baju tu eh. Penat oo lipat baju sampai pukul 2 pagi muahahaha langsung aku lambat gi keje pagi tadi.

19 comments:

Si Jambi Darat said...

wahhh..tertawan aku dgn koleksi tshirt band yang ko ada!!

Si Jambi Darat said...

black sabbath hijau tu kalo nak tolak bgtau eh..

surkezz said...

gila banyak baju band... Bole bukak bundle lipat. Sekarang susah sikit nak cari kat kedai bundle pun.. depa tolak mahai sangat..

deaf_angel said...

ribut sey

matakucing said...

jambi,
hehe dah minat geng..nak wat cam ner..t-shirt sabbath tu ada selai jer..nnt klau aku jumpa lagi aku sound eh.

surkezz,
memang susah sekarang nak dpt baju band ni, ada pon harga mahal gler tp benda ni pon tgk untng nasib gak kene rajin runner ada tpt yg still reasonable price.

deaf,
aku nak buat pameran la muahaha.

eddie dewanaga said...

maiden punya 7th. son tu best,
morbid angel pun best,
g n r zaman appetite for destruction tu pun menarik...
last sekali, misfit tu gila best dia, kalau gua pakai, sure mirip2 glenn danzig gitu...

hahaha...

matakucing said...

eddie,
gnr tu era use your illusion..
misfit tu aku sayang giler tp tu la kain dah reput ar..display aje la

Abdul Rahman said...

ni bukan leh buat bundle, tapi leh letak kat muzium. haha.

weh ko ada baca komik mat som yg lat buat tu kan? aku tgk kt post ko yg lepas. ko ada x vcd cerita filem mat som? imuda berlakon. kata susah nak dpt woo. aku teringin nak tgk

matakucing said...

mat som ke mat gelap..setau aku mat gelap..tu pon aku still carik lagi tak jumpa2.

Max said...

waa..banyaknya baju band..syiok..

mat som memang ada..mat gelap pon ada..

matakucing said...

oh hehehe thanks for sharing max

Abdul Rahman said...

mat som and mat gelap dua2 aku nak carik. cuba bro pg kt laman bawah ni. ada klip dari filem mat som.

http://www.youtube.com/watch?v=je7pc3VwT-Y


bro tak da plan ke nak pegi kami the gig kt bukit jalil 18 oct? butter perform tuh

Abang Ben said...

banyak2 t shirt tu, yang mana paling mahal harganya?

Si Jambi Darat said...

kalo ada black sabbath ko sound la eh..aku mmg cari tp xde rezeki lagi..hehehe! yang kaler hijau tu aku minat.hehe

muor76 said...

gilos sioottt lu nyer koleksi... hahahahah.. family ko tak bising ker ko collect bj band.? cam mak aku dia dok bising pasal kaler hitam.. bini aku lak bising kalo gambor nyer ade sedikit kelucahan dan ade ade lambang salib.. yg lucah n ade lambang salib tu aku dok simpan jerk.. tak pakai pon..
ko tak teringin ker nak framekan baju ko tu? kekekkekek

matakucing said...

abang ben,
aku pon tak ingat mana yang paling mahal.

jambi,
nnt aku jumpa aku sound..ijau tu not for sale muahaha

muor76,
memula bising gak..asyik beli baju black metal jer kata mak aku..tp lelama diam aje.. mak aku lagi kutuk ada la.."apalah design tak cantik". Bapa aku ok jer tu ari aku bagi ts deep purple.

xy bundle said...

sume ni bundle ke bro...? or ada yg baru gak...??

matakucing said...

xy,
sume ni bundle..beli baru ada la 2,3 lai aje tu pon ts wings n search aje. ts2 band ni aku suka cari bundle punyer..yg baru kat kedai kurang skit..nafsu nak membelinya tak teruja sgt.

aida mohd said...

sy ada baju mat som dan vintage baju band.. kalau nak tengok, add la sy kat fb aidamohamad. gambar profile 4org pakai baju merah..