Thursday, November 6, 2008

Badminton Master Return

Oho korang ingat lagi tak kasut kuno ni. Sapa2 yang membesar era tahun akhir 70-an-awal 90-an mesti kenal kasut Badminton Master keluaran Bata ni. Serious cakap pada aku kasut ni memang memberi kenangan siot.



Masa sekolah rendah dulu kasut ni la yang aku pakai. Even kawan2 suma time tu dah pakai BM2000 ( ingat lagi tak kasut ni yang tapak dia petak2 tu), Spark (ni yang ada pemantul cahaya tu) & Aliph Strike Force (model tu kot nama dia, aku pon lupa) aku masih pakai kasut Badminton Master ni.



Kasut ni memang sedap pakai lembut jer tapak dia, ringan & sempoi. Biasa dak2 sekolah dulu sapa yang main takraw mesti pakai kasut ni. Mungkin sebab dia ringan so nak lipat gulung pon senang jer.

Sebenarnya aku memang mencari gak kasut ni untuk dibuat koleksi dulu. Yelah kasut model kuno cam Aliph gak kasut ni. Dalam aku mencari sneakers Aliph tu aku cari2 gak kasut ni. Tapi tak jumpa pulak.

Tapi akhirnya kasut ni muncul balik siot. Hahaha syok giler aku bila tau kasut ni keluar balik. Bata re-issue balik... memang sebijik macam yang dulu2 tu. Cutting dia, berat dia cuma harga jer dah lain hahaha. Dulu RM8-10 jer kalu aku tak silap.



Model ni la yang paling klasik sekali. Aku dah grab yang klasik ni.



Biru menawan kalbu



Merah pilihan mak Ngah..muahaha



Hitam tetap menawan

Semua ada 4 model kaler macam yang dulu gak, putih, biru, merah & hitam. Aku tak sure samada re-issue ni untuk limited time period atau tak. Kalu limited jawabnya harus dimiliki kesemua model2 ni.Memang tahap rare le bagi aku.

Untuk info klik sini. Ada peraduan.

10 comments:

eddie dewanaga said...

tapak dia cukup unik...

memang nostalgik.

muor76 said...

aku dulu mase sekolah rendah pakai kasut nih... selalunye bhgn tumit yg cepat haus.. kalo selalu main galah panjang.. bahagian depan pon cepat haus.. ade kawan aku lagi best.. kat tengah-tengah lak yang haus... takde ke re-issue kasut aliph... eh ko takde ker kasut aliph yg nak ditolak... heheheheh

matakucing said...

ediie,
cam corak pasir kat pantai kan.

muor76,
haus tu biasa sebab tapak dia lembut. Kasut aliph untuk koleksi aje la bro. masih mencari yang lain.

Lina said...

salam abg matakucing..
kasut sekolah yang first tu lina pernah pakai mse sekolah menengah
ringan jek....tp lau buat pukul org mmg berbisa tau..x percaya try lh kat bdn abg sendri..huhuh
putih ijau tetap menjadi pujaan hati ku(murah)aku miskin so bli kasut murah jek....dlm rm11 kot

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Jangan lupa kasut Care Free, corak batik di dalam kasut, tapak warna merah.

Kasut ni, mamat sekolah menengah pakai.

Budak2 sekolah rendah pakai Bata.

awie said...

URGENT.., saya nak sangat2... sapa boleh bantu saya.?? Call sms 0124624467.

aiman123 said...

Salam bro . Mana nak dapat ye kasut bdmnton master ni ? Adalagi ke zaman sekarang ni ?

aiman123 said...
This comment has been removed by the author.
aiman123 said...

Salam bro . Mana nak dapat ye kasut bdmnton master ni ? Adalagi ke zaman sekarang ni ?

Rahman BKC said...

Ada lg kot...try bro p kedai2 bata or kedai yg jual pelbgai kasut..sbb sy pn p skolah pakai kasut Bata Badminton Master putih ney tpi 7 tahun lepas la..hehehe..insyallah kalau bro p kedai2 kasut cina yg lama msti ada kot...kasut legend ney bro..hehehe