Sunday, February 13, 2011

Eddie Vedder : into the wild OST

Ok ni just simple review pasal OST Into the Wild yang sekaligus jadi album solo tunggal Eddie Vedder (setakat ni). Sebab apa jadi album solo Eddie Vedder? sebab dia menulis semua lagu dalam album OST ni. Agak lama jugak nak carik cd ni kat sini. Dari tahun 2007 sampai Julai tahun lepas baru dapat beli ni kat local store.



Pada mulanya lagu-lagu kat album ni seperti yang aku jangkakan akan ada bunyi2 Pearl Jam yang kuat. Yelah diakan song writer dalam album2 Pearl Jam, tapi ianya lebih kepada pure folk, akustik & lebih relaks dari lagu2 Pearl Jam. Album ni album growing. Sapa2 yang suka lirik2 poetry gaya Eddie Vedder mesti suka lagu2 album ni. Cerita filem ni pon best.




Kalau tengok cerita ni & lepas tu dengar cd ni lagi bertambah best. Sebab lagu2 kat dalam ni di tulis berdasarkan jalan cerita filem ni. Filem ni berdasarkan cerita benar tentang seorang yang sanggup meninggalkan kemewahan, wang, pangkat etc untuk mencari kebebasan diri dengan hidup sendirian bersama2 masyarakat "mother nature".



Lagu2 dalam abum ni pon pendek2 tapi seronok dilayan & mudah dimainkan dengan gitar tong sambil menikmati kopi sambil memerhati rintik hujan turun ditepi tingkap. Sapa2 yang nak dengar boleh klik sini.

4 comments:

aku HIV positif said...

dh clik video tu tapi tak kuar suara.

xtau mana silapnya ;D

matakucing said...

AHP,
tengok kat youtube terus.

berteromber said...

tak pernah dengar...tapi cerita Into The Wild tu memang best...aku suka.

Anonymous said...

Alexander Supertramp ni mmg seorang genius & berani, tapi sayang, jiwanya kosong...