Saturday, January 2, 2010

Apa ada pada 2009

Tahun 2009 merupakan tahun paling sibuk & happening pada aku. Banyak perkara aku belajar pada 2009 seperti hal2 berkaitan family, love, hate, friends, work, financial, music etc yang sememangnya menguji kesabaran, kesetiaan, ketahanan mental, keimanan dsb.

Muzik :

Dari segi muzikal 2009 menyaksikan banyak konsert/gig menarik berlangsung. Antara yang menjadi kenangan ialah konsert eksklusif Butterfingers di Istana Budaya pada awal Januari, Konsert M.Nasir juga di Istana Budaya pada Februari yang juga merupakan tiket konsert paling mahal pernah aku beli dalam sejarah berkonsert. Selain itu tour Search Di Awan Biru berlangsung pada 2009 & aku hanya dapat menyaksikan tour tersebut di 2 venue; di Johor Bahru & Jengka. Banyak juga gig2 best cam Buzzcock, Wings etc tapi tak dapat pegi hu5.

Tahun 2009 juga menyaksikan Brain Jelly (band rakan2 & aku--ramai tak tau ni hehe) berjaya menghasilkan demo/ep berjudul Anytime & Anywhere. Banyak perkara tentang selok belok rakaman aku pelajari. Memang perit hahaha bukan senang yer. Baru aku paham tekanan masa rekoding bak kata abang Ben "lepas rekoding memang rasa tak mau pegang gitar lagi dah". Memang best giler bila demo/EP dah siap, main lagu sendiri & performed kat sirkit2 gig & BOTB.

Aku juga buat penulisan/kajian berkaitan muzik. Ada yang dah publish ada yang belum haha yang pastinya ada lagi kerja berkaitan penulisan/kajian aku yang pending tapi still jalan walaupun lambat. Ntah bila nak siap huhuhu.

Family & friends, love & hate :

Aku & abang aku, Man semakin rapat. Setelah sekian lama kitorang buat hal masing2, bertegur sapa pun jarang apatah lagi nak berbual2. Namun 2009 memberi sinar baru dalam hubungan kami. Kami dah boleh berbual2 walaupon tak banyak topik namun perkembangan lebih positif. 2009 juga banyak rakan2 blogger & forumer kembali ke rahmatullah. Walaupon mereka ini hanya aku kenal & berinteraksi melalui internet namun kesedihan tetap dirasa & menyentuh hati bila mendengar mereka kembali ke sisi-Nya.

Banyak juga rakan2 /geng81 menamatkan zaman bujang mereka. Haha tahun ni paling banyak jemputan majlis perkahwinan . Ada yang sempat aku jenguk & ada juga yang aku terlepas pandang (maaf yer). Kepada mereka yang telah berumah tangga aku ucapkan semoga berbahagia ke akhir hayat . 2009 juga aku ditemukan dengan seseorang yang cukup baik & manis. Aku senang berkawan dengan beliau. Walaupun usianya muda namun fikirannya matang & terbuka. Berbuallah apa saja topik, kutuk la apa saja namun si dia tetap cool & manja hahaha.

Pelbagai & lain2 :

Banyak juga baju2 band aku kumpul tahun ni yang menyaksikan aku terpaksa membeli gobok baru. Selain itu banyak juga kaset2, cd2, dvd2, LP2 & buku2 rare dapat aku kumpul. Ada yang sempat baca/dengar ada yang just jadi perhiasan hehe sampai berhabuk2 tak disentuh lagi. Aku juga tetlibat dalam kemalangan. Kancil merah aku kemalangan November lepas. Teruk gak kena hentam depan & belakang. Sebanyak 4 biji kereta terlibat dalm kejadian tersebut. Aku keta no.3 tapi dah ok dah semakin anggun kancil merahku itu.

Apapun 2009 dah jadi sejarah.Banyak pengajaran tentang kehidupan telah aku perolehi. Mana yang tak elok jadikan tauladan & jadikan tahun 2010/1431 lebih baik/berjaya dari tahun sebelumnya. Harap korang pon begitu.

~"Brader, kita mesti terus hidup" - Osman Tikus~

5 comments:

Portdy said...

all thing must pass.....

semoga yang lebih baik untuk 2010 kan?

SkiD said...

Selamat meredah 2010.

2hconsult said...

2009 juga aku ditemukan dengan seseorang yang cukup baik & manis. Aku senang berkawan dengan beliau. Walaupun usianya muda namun fikirannya matang & terbuka. Berbuallah apa saja topik, kutuk la apa saja namun si dia tetap cool & manja hahaha.
-SAPER ORG NI?-

matakucing said...

port, skid
thanks.

semut,
lagi tanya ka??

kisah Semut said...

yup ler aku maner tau ler