Wednesday, May 28, 2008

Sehari Di Pasar Karat

Ermm apa aku nak citer kali ni ek.. oh takpe kali aku nak cite plak pasar karat @ flea market. Pasar karat ni kira cam pasar biasa tp berbeza skit pasal kat sini dorang hanya jual barang2 terpakai, antik & sebagainya. Kat sinilah "port" atau tempat paling best klu nak cari barang2 lama yang & tak mungkin ada jual lagi kat kedai2 ( kire bahasa bundle nya "rare" ).

Ok aku cume nak citer pasal aktiviti aku kat pasar karat hari Ahad lepas ( 25 hb May 08 ). Lain kali aku citer lebih details pasal pasar karat ni ek. Boring2 pagi Ahad bangun awal termenung jer aku sambil nengok kartun..ermmm apa nak buat ek nari?? Oh yea gi pasar karat pon best gak.


Lepas abis sarapan jer aku terus gerak gi pasar karat kat Amcorp Mall (AM), Petaling Jaya. Hehe lama siot aku tak turun AM ni..dekat 2 bulan gak ler rindu nak lepak sana. Aku suka lepak AM sebab nilah satu2 pasar karat yg ada aircond sebab dorang open kat dalam shopping mall.
Aku sampai pukul 10.30 am. pusing2 jap survey2 sangkut plak ngan barang2 kat bawah ni :


First aku grab 2 t-shirt blackie band nie.. t Motley Crue - Too Fast For Love ( glam rock / metal ) & t Cathedral - Caravan Beyond Redemption ( doom metal ) & ada lg 2 t blackie tool - Latelarus & RHCP - Blood Sugar Sex Magic. Tapi yang Tool & RHCP aku suruh simpankan dulu..kasi reserved dulu hahaha pasal kene ikut kuota nnt over budget ekekeke.


Pastu round2, tawaf 2,3 kali jumpa plak komik ni The Kampung Boy - karya agung kartunis Lat ( sekarang dato' ek )..memang terlompat aku jumpa komik ni hahaha dibawah timbunan buku2 lama..penat gak selongkar..uhuk2 habuk hahaha. yang ni 2nd print punye 1981 woooo..best2 condition pon baik lagi cuma ada la tertanggal muka surat dia skit. Tapi sume still complete lagi page dia. Tak sangka jumpa komik lagenda ni weii.


Dah penat tawaf kat lower ground, naik plak 1st floor lepak kat port used cd. Belek punya belek jumpa plak 3 cd ni; Whitesnake - Ready An' Willing ( 1980-UK ), ACDC - Flick To The Switch ( 1983 - US ) - ni kire 1st album dorang produced sendri ek..heavy sound dorang kali ni & Tool - Undertow ( 1993 -US ) dorang punyer first full-length album. Ni sume memang original pressing & bukan re-pressing.

Pergh memang worth ar aku seharian kat AM, ada banyak lagi benda2 menarik tapi tak pe lah..bulan depan bleh gi lagi..rembat LP plak hahaha banyak jumpa LP rare antaranya Voivod.. tu pon dah suruh apek tu simpan.."next month saya mali la apek oo, jaga ni LP aa apek kasi simpan dulu ".

Anyway aku puas & tak sia2 aku lepak AM seharian. Huhuhu next time cite plak pasal pasal karat AM ni secara details ( nanti aku petik gambar3 dia eh ).

4 comments:

BENTARA said...

kalau aku outstation ke KL dulu selalu gak singgah Amcorp Mall nih... tak beli apa pun cuci mata pun dah cukup. Memang best!

deaf_angel said...

woo best...satu cd 16rm gitu eh..alrite la
sambar LP nanti cerita eh

matakucing said...

yup 16rm 1 cd..sbb aku dh kenal ngan tokey dia hahaha klu tak 25rm..tp ni used cd...2nd hand pey..tp condition baik lagi

Anonymous said...

yo bro,kt mane lu cari tshirt2 band ni???wa respect gile same lu..wa pun nk cari gak,kt mane itu pasar karat??setakat ni target wa radiohead pnye tshrt,kalo bro ade jmpe kasi roger wa..kt mane eh pasar karat 2??ni facebook wa playinthe_toilet@yahoo.com.my