Saturday, August 24, 2013

i see, i hear, i feel it


image: metallica.com

Intro : Ecstacy of Gold
1)Hit
2)Master
3)Fuel
4)Harvester

Kirk solo

5)Fade
6)Ride
7)Cyanide

Rob solo

8)Welcome
9)Sad
10)Orion
11)One
12)Bell
13)Blackened
14)Nothing
15)Enter

Encore :
16)Creeping
17)Batery
18)Seek

End.

Rasanya tak de ape sangat nak rebiu..ramai dah rebiu kan..so ni cuma highlight je la eh :

-Masa intro lagu Ecstacy of Gold tu ade tunjuk sedutan filem The Good The Bad & The Ugly dari screen layar yang begitu HD scene Tuco lari kat kubur cari tempat simpan gold tu.

-Yang remark merah tu antara lagu yang nak sangat aku dorang main..nampaknya termakbul bila tengok setlist Koreanye konsert..ade tukar la sikit-sikit..tapi "Whiplash" pulak tak kesampaian nak tengok live depan mata...Orion tu maybe tukar kat Spore main "..Ktulu" kot ...aku rasalah.

-Screen layar yang begitu HD agak membantu utk pemegang tiket greenzone..tapi mata aku banyak tertumpu kat stage walaupon nampak semuttttt je dorang.

-Sound? dari tempat greenzone tu kira masih baik jugaklah tapi vibe koir beramai-ramai dah hilangkan sikit rasa frust disebabkan bunyi yang agak "bright" dan kadang0kadang agak "boost" skit especially time solo.

-Fade To Black main original version, siap akustik gitar part intro tu kan..so rasa jakun jugak la kan...tak sangka dorang main siap akustik gitar plucking tu...senyuman menguntum.

-Parking?? dorang memang buat duit giler-giler..RM60 tinggal kunci or RM100 kunci pegang. Nasib dapat parking depan balai polis H.S Lee..RM5 je...sib baik abg polis tu bagi masuk hahaha janji tak melebur duit kat parking cekik darah tu haha.

-Official Tshirt...tak menarik sangat..lagipun memang tak niat pon nak carik selai..RM100..so skip la..yang bootleg nye Tshirt so many design..tapi nasib tak tergoda kih kih kih.

-Aku tak "tape" konsert ni...so sad..dan rasa rugi sangat...gara-gara konfident recorder dah masuk dalam beg..langsung tertinggal..so rekod dalam memori kepala hotak je lah .

-Yang tiket mahal tu untung lah dapat belon gedabak besar Metallica, plectrum, dan drum stick...aku jeles hahaha.

so pada sesiapa yang tengok kat singapore malam ni..enjoy the show..aku budget "Call of Ktulu" ade..tggu review dari abang-abang dari sana. 

10 comments:

Adi Herman said...

Demmm lu pun pergi jugak bro....menyesal tak sudah aku ni huhuhu

berteromber said...

Ok


(tu aje ayat yg dapat disebut oleh yang tak pergi...heheheh...)

matakucing said...

Xpe bro ade rezeki nnt.. Mana tw PJ or SG pulak turun

matakucing said...

Xpe..paham hehe

Kaboi Tanduk said...

dalam youtube dah ada orang upload..

(ayat dari seorang poser yang tak pergi.. huhu)

PC kOKak™ said...

ramai yg pergi kata 'puas hati'.... mmmm

Faizal and Anna said...

Bro, review Pumpkins mana?..Hehe..

Saudagar Mimpi ... said...

pergh. nice review bro.

metal brain asylum said...

kat singapore derang main gak orion. lagu lain antaranya shortest straw dan and justice for all. aku pon duduk greenzone n mmg betul sound dari jauh agak bright. tp kat singapore duduk depan stage elok aje bunyinye.hehehe

Ijau D. Koceng said...

selamat... thank you