Saturday, January 12, 2013

alive

Heh dear blogger fren, ape khabar..haha sekian lamanya baru nak meng-updated blog ni. Agak struggle juga sekarang, macam-macam benda nak kasi selesai. Anyway memang dah lambat pon nk wish "welcome 2013" keh5. Since kerja asyik kena posting merata tempat dengan pelbagai cabaran & "task" kerja yang agak mencabar ia banyak membantu aku belajar erti "survival" sebenar.

Kena belajar dari start dari 0 balik. Walaupon penat (kena uruskan sendiri) tapi ianya amat berbaloi. Semua itu ilmu. Belajar erti sabar, cekal, berdikari, berkomunikasi, belajar mengenali kehidupan (cara hidup, sosial, budaya, masalah isu setempat,  makanan, adat resam, kerpecayaan agama & politik ---->haha).

Bila aku dah hadapi semua benda-benda tu rasa syukur sangat-sangat dengan kehidupan aku, Rupanya ada lagi orang yang susah lagi susah, lagi cekal, lagi kental, lagi "lasak", lagi struggle, lagi keras jiwa dorang untuk mencari sesuap nasi. Ya rezeki Allah tu ada dimana-mana saja, yang penting usaha, doa & tawakal; "Man jadda wajada". Aku memang respect kat manusia-manusia itu walaupun rezeki mereka hanya cukup-cukup makan tpi wajah kegembiraan tidak pernah lekang dari raut wajah mereka, Mungkin itulah yang dikatakan rezeki & kehidupan yang berkat dariNya.

;) 



5 comments:

Adi Herman said...

Respect to the working class heroes!

Kaboi Tanduk said...

ride on..

faizal abd fathi said...

respek & steady!

Anonymous said...

welcome back bro.. nanti jgn lupa review soundcity movie from the one and only d. grohl.. heheh

hakimi

deaf-angel said...

ko keja merata semenanjung ke kerja oversea?

wah...silap2 landing kat Seatle. Melompat la kau.