Sunday, November 1, 2015

Satu Tekanan Irama







Tak pernah ada album ni..dulu pernah reissue kan? Tahun bila tak ingat...EMI buat...tp tak tau dia punya pressing dia cane...booklet dia sume. Album ni pun cuma tau lagu hit Sentuhan Kecundang, Pusara Dilebuhraya ngan Hanya Satu Persinggahan. Zaman muzik-muzik dulu.

Tapi bila dengar full album ni...memang best la band ni..advance muzik dorang...beza dengan band-band rock zaman 90an..susunan muzik kuat progressivenya...nak nak lagu heavy dorang macam Fantasi Los Angeles, Ego dan instrumental Ekamatra. Tapi paling aku suka part akustik gitar dalam album ni..sebijik-sebijik bunyi dia keluar.. memang power Shahrul ni.

Ini album best..cuma tak bestnya untuk lagu-lagu heavy vokal Rahmat macam tak sesuai sangat kot.. apa pun solo Sentuhan Kecundang paling best dan lazat.

7 comments:

Rafi said...

wah..aku pun ada beli..baru nak buat review dah ada org buat dah..hehe

berteromber said...

haha...ingat aku sorang jer yang tak suka vokal Rahmat bila lagu heavy..

deaf-angel said...

Aku sangat sangat geram, frustrated, dan emosi pasal kenapa Hanya Satu Persinggahan tu tak boleh dicompletekan?
Kenapa nak kena fade out korus belum abis?
Biar la,
GNR November Rain 10 minit boleh jadi radio hit, pop hit...
Boring sey...
Sorry emo haha

PC kOKak™ said...

aku ok je dgn vokal Rahmat...unik

yusrina said...

hello mr.mata kucing.. greetings from me, yusrina.. please visit me at :-

http://albumretro.blogspot.my/

yusrina said...

hello.. i'm yusrina from malaysia
please visit me at :-
http://albumretro.blogspot.com

SEO BACKLINKS said...


Saya suka membaca artikel anda. Penuh dengan informasi. Jika anda ingin tahu siapa saya. Klik disini