Tuesday, October 4, 2011

Kesimpulan : Konsert 2 Raksasa : Blues Gang & Sweet Charity

Ok review konsert sudah tapi kat sini aku nak buat kesimpulan tentang konsert tersebut. Ala kira macam shortnote gitu :

1. Konsert dibanjiri sekitar 5000 ++ orang yang mana rata2nyer berusia 35 dan keatas.

2.Tidak seperti konsert2 lain, konsert kali ini tidak dibanjiri oleh "hot chick" tetapi "makcik2". No hotchick but makcik he5

3.Ada couple yang aku agak umur 50++ bersama layan konsert di padang dari mula sampai abis. Salute la pakcik & makcik ni.

4.Sound agak tak balance & agak mengganggu konsentrasi.

5.Set Blues Gang lebih santai, relaks berbanding set S.Charity yang ketat & berat.

6.S.Charity kena ada 2 gitar. Terasa "lompong" je di sesetangah part. Kena pujuk Tok Wan join balik.

7.Set Blues Gang pendek ler he5 kena tambah lagi..aku rasa kalau main lagu "Turun Naik" mesti best. Lagi2 nak bajet 2012 ni he5.

8.Ada Tshirt S.Charity lawa giler..tp budget ketat terpaksa la lupakan :(

9. Ahmad Tarmimi Serigar menyaksikan persembahan dengan penuh khusyuk he5.

10.Aku tak dapat cabutan no. bertuah :( kalau tak dapat bawak balik motor Naza.

11.BootlegBlues Gang yang aku rakam crash..adoiii, S.Charity nyer dapat rakam sampai "Terharu" jer.

12. Patut ada sesi jamming Blues Gang & S.Charity sebagai bonus encore.

13. Apo nak dikato lagi.. takdo apo2 dah..abis.

8 comments:

Dr. Ben said...

apa lagi kasi upload itu bootleg!

berteromber said...

lebih teruja nak dengor blues gang punya...sweet charity dah banyak kali kan...

matakucing said...

bootleg teruk ler hu5..tgk la nnt cam ner..blues gang nyer mmg sayang gler ah crash..

Kaboi Tanduk said...

berapa harga tshirt Sweet Charity tu?

deaf-angel said...

wah baru baca... best giler sweet charity punye
JANGAN TAK JADI!! makdatok!! haha.

beb, upload beb, audio eh?
doenst matter.

Prektis makes perfect

Anyway, come on la, mesti la crowd cam gini.
Ni konfirm aku cakap Whitesnake confirm makcik2 semua buat piknik.

David Coverdale kira dulu punye Justin Bieber woo haha

matakucing said...

koboitanduk,
rm 40 - rm 70

deaf,
itu crowd dulu2 hot chick, justin bibir?..hu5

aku HIV positif said...

jenjalan.
kebelakangan ni xtau nape asyik nak layan koleksi lama2 s charity & ramli sarip

matakucing said...

AHP,
ok tu..skali skala apa salahnyer